SOLI BRASS LEEUWARDEN

Over ons

Soli Brass zet actief in op het ‘onderscheidendheid’ en op maatschappelijke betrokkenheid. In die lijn organiseert Soli Brass eigen kinderconcerten waarbij kinderen de hoofdrol spelen, krijgen jonge solisten de kans het concertpodium met Soli Brass te delen en organiseert de band in samenwerking met Allan Withington en Calliope Concerten, de ‘Allan Withingstons Summer School‘.

Naast alle mooie projecten waaraan Soli Brass mag werken, verbindt de band zich door een passie voor (brass)muziek. De motiverende combinatie van amateur en (semi-) professionele muzikanten zorgt voor een enthousiaste, gemotiveerde en energieke band. Wij zijn #TeamSoliBrass.

Wil je voor- of achter de schermen deel uitmaken van #TeamSoliBrass? Laat het weten: wessel@solibrass.nl

Video afspelen
Video afspelen

Flexibel inzetbaar

Een brassband op uw locatie? Dat kan! Soli Brass is in volledige bezetting, ten-piece of ensemble vorm flexibel inzetbaar en de band gaat geen uitdaging uit de weg. Zo is de band regelmatig betrokken bij CD opnames, grote muzikale producties (Lûd fan de MiddelseeNNO goes HaFaBra) en officiële openingen (Leeuwarden 2018Matera, Italië 2019). 

De band zit organisatorisch niet stil. Zo produceert Es-Basisst Amber Dragtsma jaarlijks het intussen bekende ‘Kinderconcert’. Tijdens deze voorstelling komen musical, dans en brassband muziek samen. Van Ridder Tim tot Soli Brass en de Tijdmachine, elk jaar staat het kinderconcert garant voor 60 minuten spanning en sensatie.  Naast het kinderconcert is Soli Brass actief met het organiseren van ‘Soli’s Maestro’, de ‘Allan Withington Conductor Summerschool’‘NKB Try Out Goutum’en de ‘Soli’s Diner Show’.

TEN PIECE

Naast de volledig bezette brassband van zo’n 35 personen, speelt Soli Brass in ten-piece vorm. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat de ten-piece uit 10 muzikanten. De Soli Brass ten-piece is zeer flexibel en gemakkelijk aan te passen aan de vorm of wensen van een productie of evenement. 

De Soli Brass ten-piece laat regelmatig van zich horen op de meest uiteenlopende evenementen. Zo verzorgde Soli Brass ten-piece de premiere van ‘Symphony of Soils‘ tijdens het gelijknamige evenement. Deze compositie werd speciaal voor dit evenement geschreven door onze eerste euphoniumspeler en componist Geert Jan Kroon

Video afspelen